Lidt historie om Kolding by

Kolding er en smuk fjordby og en gammel købstad som i dag er hovedby i Kolding Kommune i Sydjylland. Man mener at navnet Kolding betyder ’den kolde å’ og hentyder til Kolding Fjord eller Kolding Å.

Kolding Å var i mange år toldgrænsen mellem Kongeriget Danmark og hertugdømmerne Slesvig og Holsten. Byens ældste del ligger i en dal, og mod nord og syd breder byen sig op ad dalens sider.

Indbyggerne i Kolding betegnes som koldingensere uanset fødested, men nogle gange bruges betegnelsen koldinger om de mennesker som også er født og opvokset i byen.

Pga. Koldings centrale placering i Danmark har handel og eksport gennem tiderne haft stor betydning for byens udvikling. Især efter 2. verdenskrig blomstrede handel, eksport og håndværk op i Kolding som nu er Danmarks 7. største by.

Der er rigtig gode muligheder for at holde en spændende ferie eller forlænget weekend i og omkring Kolding. Der er masser af aktiviteter for både børn og voksne. Fx er det gamle kongeslot, Koldinghus, som blev grundlagt i sidste halvdel af 1200-tallet, virkelig et besøg værd.

Man kan også tage en tur ud i det gamle grænseland lige syd for Kolding. Her kan man fx besøge Skamlingsbanken der er Sønderjyllands højeste punkt med en fantastisk udsigt, og som i mange år har været et af Danmarks vigtigste nationale og folkelige samlingssteder.

Man kan også besøge Geografisk have, en stor og smuk botanisk have, eller Kolding Miniby som er en model af Kolding omkring 1865, bare i en tiendedel størrelse.

Bliver man sulten er der rig mulighed for at finde et godt spisested blandt Koldings restauranter og caféer som varierer i både prisleje og etnisk ophav. Vi gør det nemt for dig at finde et godt pizzeria eller en lækker pizzarestaurant i Kolding.

Dertil kommer et sjovt og stemningsfuldt natteliv, fx kan nævnes Crazy Daisy og Discoteque Tordenskjold.

I Kolding kan du således opleve smuk natur, spændende historie og et hyggeligt café- og natteliv i skøn forening